БTA Начало Новини Програма Участници Традицията Фотогалерия

 
Накъде в реалното, виртуалното и информационното пространство.
Туризмът, високите технологии и медиите – българските аргументи срещу кризата
            
            
       
         

Дата и място

Петата световна среща на българските медии ще се проведе от 17 до 21 май 2009 в Бургас и Варна. Инициатор и организатор на срещата е Българската телеграфна агенция.

Темата тази година е „Накъде в реалното, виртуалното и информационното пространство. Туризмът, високите технологии и медиите – българските аргументи срещу кризата”.

По традиция световните срещи събират представители на най-значимите български медии у нас и по света, а също и държавници, политици, представители на бизнеса, интелектуалци. Проведените от 2005 година до сега четири срещи (в София, Чикаго, Рим и Мадрид) се превърнаха в национални събития с огромна обществена публичност в България и извън нея. Предстоящият юбилеен форум има амбицията да обогати формата на инициативата, отваряйки я към още по-широко участие и разнообразна проблематика.

Официалното откриване ще се състои на 17 май 2009 в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

В рамките на събитието ще бъдат проведени туристически форум /Бургас, 18-19 май/ и бизнес форум за високи технологии и медии /Варна, 20-21 май/. В тях ще участват мениджъри и представители на компании от съответния бранш, ръководители на съсловни организации, министри, експерти от държавните институции. Целта е чрез комуникация и взаимодействие между представителите на медиите и бизнес секторите с най-значителен растеж и принос към БВП на страната за 2008 да бъдат обсъдени перспективите и предложени конструктивни насоки за разрешаване на актуални въпроси в двете сфери.

 

 

 

 

Архив Световни срещи БТА: I-ва, II-ра, III-та, IV-та
2009, БТА